2015. augusztus 4., kedd

Házi készítésű propeller vágó

Eszközök:
- 230Vos fúrógép
- Fúrógépbe fogható marófej pl:
- 2db léc
- 2db hosszú facsavar
- 5ös menetes szár + 3db anya
A szerkezet:
Első lépésként a két léc egymással szemben lévő oldalára 1-1 félköríves kivágást készítünk ( akár a marófejjel amit majd használni fogunk a propeller vágásához, akár fa reszelővel ) azért hogy a fúrógépet a markolat helyén biztonságosan, elforgás/csavarodás mentesen tudjuk befogatni közéjük. A 2db facsavarral a két lécet a tokmány mellett majdnem közvetlenül áttekerjük egy csavarozógép vagy csavarhúzó segítségével, ezzel rögzítjük a fúrógépet a lécek között. 
Én az egyik lécből levágtam egy kisebb darabot, amit 5ös fúróval átfúrtam, átdugtam rajta a menetes szárat, alulról felülről rögzítettem 1-1 anyával, aztán a 3. ( lehetőleg önzáró anyát ) a menetes szárra ráhajtva és megfelelőlen beállítva pozicionáljuk a propellert, hogy az, a marófejjel egy szintben legyen. A kis lécdarabot ezután a két nagyobb léc közé szorítva egy satuval beállíthatjuk a kívánt méretet ( a képen épp 6045ös propellert vágok, 5045 Bullnose-ra ). Mivel a fúrógépem nem fordulatszám szabályzós így csak full fordulatszámon tudom vágni a propellereket, de az üvegszál-műanyag kompozit propellerek nem olvadnak meg, lehetséges hogy sima ABS műanyag propellernél az olvadás probléma lehet, ezért ott ajánlatos szabályozható fordulatszámos fúrót választani. A „gázkart” ezután kiakasztjuk, a propellert ráhúzzuk a menetes szárra és óvatosan, körbe forgatva, megkezdjük a vágást. Nem szabad túlságosan nyomni, mert egyrészt a túl nagy hő károsíthatja a propellert, másrészt meggörbülhet a menetes szár és a propellert nem pontosan a kívánt méretre vágjuk. Ha mind a két oldalt elvágtuk a végén forgassuk körbe még párszor a propellert hogy biztosan levigyen minden maradékot. Kisebb, nagyobb sorják maradhatnak a vágás után, de azokat egy éles késsel, finom reszelővel, vagy akár körömmel ( ez esetben vigyázzunk a köröm alá kerüléssel, elég fájdalmas dolog, tapasztalat :) ) is el tudjuk távolítani.
Íme a végeredmény:
Videó a vágás menetéről:

1 megjegyzés:

  1. You also can discover more details about the functionality, compatibility and interoperability of Caesars Slots in the above description. By accessing and playing in} 1xbet this game, you comply with future game updates as released on this website. You may select to update this game, but when you don't update, your game experience and functionalities additionally be} decreased.

    VálaszTörlés